Αποτελέσματα επίσκεψης Καθηγητών στην Κύπρο

Την Τετάρτη 15-3-2016 στο αμφιθέατρο του "Ευκλείδη" έγινε η διάχυση των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής επίσκεψης των καθηγητών στην Κύπρο, με μορφή ομιλιών και παρουσιάσεων σε διάφορους τομείς της Πράσινης Επιχειρηματικότητας & Οικονομικής Ανάπτυξης.

Έμφαση δόθηκε στα δυνατά ωφέλη και ευκαιρίες που αναπτύσσονται σχετικά με την επαγγελματική διέξοδο των μαθητών του ΕΠΑΛ.

 

Οι παρουσιάσεις:

Πράσινη Επιχειρηματικότητα και Οικονομική Ανάπτυξη

(Υπεύθυνοι καθηγ.: Βουλγαρίδης Θ., Κουτκούδης Β., Γαλέας Σ.)

Μιά παρουσίαση με επεξηγήσεις και σχολιασμό βασικών εννοιών της Πράσινης Οικονομίας, Αειφόρου Ανάπτυξης, Πράσινης (και όχι μόνο) Επιχειρηματικότητας, καθώς και τις διεξόδους επαγγελματικής απασχόλησης των μαθητών του ΕΠΑΛ.

Πράσινη Επιχειρηματικότητα Πράσινη Επιχειρηματικότητα - Προοπτικές και πολιτικές στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση

(Υπεύθυνοι καθηγ.: Μπαλτζάκη Κ., Γαργάλης Α.)

Μιά παρουσίαση σχετικά με την Πράσινη Επιχειρηματικότηταμε πλούσιες αναφορές σε Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης και χρήσιμες πηγές και links. Πράσινα επαγγέλματα στον Πρωτογενή τομέα.

Το παράδειγμα του γεωργικού επιχειρείν στην Κύπρο

(Υπεύθυνοι καθηγ.: Γκρακοπούλου Κ., Δερμεντζή Μ.)

Παρουσίαση με αναφορά σε πράσινα επαγγέλματα του πρωτογενή τομέα καθως και μια περιήγηση σε υποδομές που υποστηρίζουν το γεωργικό επιχειρείν στην Κύπρο.

Πράσινες Τεχνολογίες στον Δευτερογενή & Τριτογενή τομέα

(Υπεύθυνοι καθηγ.: Σιάββα Π., Διαμαντής Δ., Στογιάννης Κ.)

Μιά παρουσίαση που αφορά το θέμα της Ανακύκλωσης και όπου εμπλέκονται όλοι οι τομείς της Οικονομίας από την Παραγωγή ως και τις Υπηρεσίες.

Πράσινη Επιχειρηματικότητα και Τουριστική πολιτική

(Υπεύθυνοι καθηγ.: Καραναύτης Χ., Μαργαρίτης Κ.)

Οι διάφορες πλευρές μιάς Πράσινης τουριστικής πολιτικής παρουσιάζονται με παραδείγματα. Ιδέες που θα μπορούσαν άμεσα και εύκολα να εφαρμοσθούν στην Ελλάδα.


Φωτογραφικό Υλικό