Εκδήλωση για την φιλαναγνωσία

Αποτέλεσε μεγάλη τιμή και χαρά η φιλοξενία του συγγραφέα κ. Ζουργού Ισίδωρου στην βιβλιοθήκη του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, αφενός γιατί μάς παρουσίασε το συγγραφικό του έργο και αφετέρου γιατί δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να έχουν μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί του. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας δεν ήταν δυνατόν να παρακολουθήσει την εκδήλωση όλο το μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας. Η καταγραφή, όμως, του βίντεο παρατίθεται εδώ για να την παρακολουθήσουν ελεύθερα όλοι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 και αποτελεί την τελευταία από μια σειρά δράσεων στα πλαίσια της Δράσης του σχολείου μας για την αξιοποίηση της σχολικής Βιβλιοθήκης, που πραγματοποιήθηκε από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου: Βαλασία Κρομμύδα, Ελένη Γιαννακίδου και Κυριακή Κασκαμανίδου. Μέσα από αυτή την δράση αναδεικνύεται ο χώρος της βιβλιοθήκης ως χώρος σπουδαστηρίου, διδασκαλίας, χώρος δημιουργικών δραστηριοτήτων, χώρος συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με ανθρώπους των γραμμάτων και του πνεύματος.

Ελπίζουμε πως η εκδήλωση θα αποτελέσει αφόρμηση για τους μαθητές μας να αναπτύξουν περισσότερο ζήλο για την  φιλαναγνωσία και την εντρύφηση στον χώρο της λογοτεχνίας.

Το σπουδαιότερο όλων ήταν ότι όλη αυτή η δράση ήταν αποκύημα πολλών όμορφων συνεργασιών. Για αυτό αξίζουν τις θερμότερες ευχαριστίες μας:

Οι μαθητές του ΒΥγ1: Αρτεμιάδου Σ., Γεωργιάδης Γ. Κυριολλάρη Σ., Μπαραχάνου Μ., Μαυρίδου Α., ο μαθητής του ΒΥγ5: Μαυροκεφαλίδης Ι., οι μαθητές του ΒΥγ6: Ταβάκης Δ. Τοπαλίδης Ν., για την βοήθειά τους στην διαμόρφωση και τακτοποίηση του χώρου.

Στη μαθήτρια του ΒΠ1: Αρκουδοχωρίτου Μαριάννα, για τον ζήλο που έδειξε στην έρευνα και ταξινόμηση των βιβλίων κατά το παγκόσμιο σύστημα Dewey.

Ιδιαιτέρως, ο μαθητής του ΓΑκτ2 Τσιρόγλου Γιάννης για την καταγραφή και επεξεργασία αυτού του βίντεο.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την ζωντανή παρουσία και την ουσιαστική συνδρομή τους στην εκδήλωση για την Φιλαναγνωσία τους μαθητές του Β3: Αντωνιάδη Δ., Αβραμένκο Κ.,Βαϊναλή Γ., Γαλιώτου Μ., Καλτσάτου Γ., Καμπαδάκη Α., Καπουκρανίδη Χ., Κοσέογλου Γ., Κωσταμένα Γ., Μουρατίδου Μ., Μπαλατσό Ά., Παρούσεβα Χ., Ρούμογλου Κ., Τουρλακίδη Β., Τσιάβο Ν., του Β1: Αρτεμιάδου Σ., Γεωργιάδη Γ., Μαυρίδου Α., Μπαραχάνου Μ., του ΒΠ1: Αρκουδοχωρίτου Μ., της Γ: Οικονόμου Π., Καμπακάκη Β., Καρακεχαγιόγλου Α., Πετρίδη Μ.

           

Ευελπιστούμε στην συνέχιση των εθελοντικών πρωτοβουλιών για την βιβλιοθήκη μας! 

 

Βίντεο