ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στις 10/5/2023 το τμήμα της Γ’ Τάξης «Βοηθοί Φαρμακείου» από τον Τομέα Υγείας , συνοδευόμενο από τις εκπαιδευτικούς κ.Κρομμύδα Βαλασία και κ.Θεοδώνη Γεωργία, είχε τη μεγάλη χαρά να επισκεφθεί το Ελληνικό Φαρμακευτικό μουσείο που συστεγάζεται με τον Φαρμακευτικό σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Σε ένα χώρο προσεγμένο, άριστα διαμορφωμένο όσο αφορά τα εκθέματα του και πολύ καθαρό είχαμε την τύχη να ξεναγηθούμε από τον έφορο του μουσείου κ.Νικόλτσιο. Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα ενδιαφέρον ταξίδι στην ιστορία του ελληνικού φαρμακείου. Εκθέματα που προέρχονται κυρίως από δωρεές ελλήνων φαρμακοποιών μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον τρόπο λειτουργίας ενός φαρμακείου στο παρελθόν αλλά και τον ρόλο του φαρμακοποιού στην προαγωγή της δημόσιας υγείας. Ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε για  τον κοινωνικό ρόλο του φαρμακοποιού ανά τους αιώνες. Αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική ξενάγηση του έφορου του μουσείου που επιμελείται αποκλειστικά τη λειτουργία του.

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά το σχολείο μας που μέσω του συλλόγου διδασκόντων και της διευθύντριας κ.Μπαλτζάκη μας έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια ακόμα συναρπαστική εμπειρία στον ευρύτερο χώρο της μάθησης.

 


Φωτογραφικό Υλικό