ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Στις 28/4/2023 το τμήμα της Γ’ Τάξης «Βοηθοί Φαρμακείου» από τον Τομέα Υγείας, συνοδευόμενο από τις εκπαιδευτικούς κ.Κρομμύδα Βαλασία και κ.Θεοδώνη Γεωργία, είχε τη μεγάλη χαρά να επισκεφθεί τον επαγγελματικό χώρο του ‘Φαρμακείου της Φύσης’.

Οι υπεύθυνοι του φαρμακείου μας καλοδέχθηκαν ενώ η υπεύθυνη χημικός του εργαστηρίου του φαρμακείου μας ξενάγησε στους χώρους του υπερσύγχρονου εργαστηρίου που διαθέτουν.

Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να πάρουν πληροφορίες σχετικές με τη διαδικασία παραγωγής φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, γαληνικών και ομοιοπαθητικών σκευασμάτων και καλλυντικών καθώς και να ενημερωθούν για τις συνθήκες εργασίας σε ένα φαρμακείο. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι υπεύθυνοι της ξενάγησης επαίνεσαν τόσο τη στάση των μαθητών μας όσο και το αληθινό ενδιαφέρον που αυτοί υπέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της διδακτικής επίσκεψης.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο το ¨Φαρμακείο της Φύσης,¨που αποδέχθηκε το αίτημα μας, όσο και τη διευθύντρια του σχολείου Κ.Μπαλτζάκη και τον σύλλογο διδασκόντων που μας επέτρεψε την πραγματοποίηση αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας επίσκεψης!

Να σημειώσουμε, επίσης, πως την Τρίτη 2/5/23 ακολούθησε και μια δεύτερη επίσκεψη στον ίδιο επαγγελματικό χώρο με τα τμήματα της Β λυκείου Β ΦΑΡΜ υπό τη συνοδεία των ίδιων εκπαιδευτικών, πάλι με την ίδια απόλυτη επιτυχία!